header

Kátyúzás és útfenntartási munkák

A sok csapadék, a nagy hőmérséklet ingadozás fagyás-olvadás kedvez az úthibák kialakulásának. Az úthálózat burkolatain így egyre több a repedezett felület, ilyenkor az út állapota egyre romlik. Szolgáltatásai között megtalálható a régi, elhasználódott aszfaltrétegek és betonozott felületek kátyúinak helyreállítása is

Kétféle megoldás is lehetséges ideiglenes helyre állítás és végleges helyre állítás

  • Ideiglenes helyreállítás: A kátyú törmeléktől való kitakarítása után a terület körbevágása nélkül csak a már keletkezett lyuk belocsolása bitmenemulzióval, majd a mélyedés feltöltése meleg hengerelt aszfalttal.
  • Végleges megoldás: A kátyú körbevágása a mellette lévő repedezett réteggel együtt. Az így kapott felület kitakarítása, majd bitumenemulzió belocsolása, ezt követően pedig a kátyú feltöltése meleg hengerelt aszfalttal. Ez a megoldás költségesebb, mint az előző, hiszen nagyobb felületen kell a munkát elvégezni, az anyagszükséglet is magasabb. Minden féle képpen ez a megoldás a tartósabb, stabilabb felületet képezünk. Hosszabb távon gondolkozva ezt a megoldás érdemes választani.